суботу, 22 квітня 2017 р.

Всесвітній день Матері-Землі ( Міжнародний день Землі)

    Сьогодні, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові і турботи за нашу спільну домівку. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі проводять різні яскраві і водночас корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти та відповідальності.



Всесвітній День довкілля був установлений Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй у 1972 р., щоб відзначити відкриття Стокгольмської Конференції по темі "Довкілля людини". У цей же день була заснована й UNEP — Екологічна програма ООН, яка зараз і є основним організатором та ідеологом Дня Землі. 
Це свято не єдине в році, ООН святкує День Землі на місяць раніше, 20-21 березня.

 Матінка-Земля.  Це вираження ми не рідко чуємо в нашому повсякденному житті і використовуємо його в нашому спілкуванні. Що воно означає і що ми в нього вкладаємо, - буквально зображено в самому формулюванні і формі подібної фрази. Земля - наша годувальниця, наш спільний дім, в якому створені Богом для нас абсолютно унікальні умови, що дозволяють нам не тільки виживати, але й насолоджуватися життям у всій її красі і різноманітності. Вона віддає нам себе цілком. Беззаперечно дарує свою любов. Не зважаючи навіть деколи на абсолютно блюзнірське ставлення з нашого боку. Як любляча мати живить, одягає і виховує своїх нетямущих дітей. Чим ми їй віддячуємо?


4 поради до Дня Землі, як зробити планету щасливішою.

Немає коментарів:

Дописати коментар